Jeste li ikada probali mousse tako ukusan da ćete zaboraviti da je veganski? To je upravo ono što ćete doživjeti s ovim receptom za najkremastiji veganski čokoladni mousse. Ovo neodoljivo jelo, puno mjehurića i bogato čokoladom, sigurno će oduševiti vaše nepce.
Za pripremu ovog divnog deserta koristi se nevjerojatni sastojak poznat kao aquafaba – voda iz konzerve slanutka koja služi kao zamjena za jaja. Aquafaba je prava čarolija u veganskoj kuhinji, omogućavajući da se napravi snijeg sličan bjelanjcima, što je ključni sastojak za ovaj mousse.
Osim aquafabe, za ovaj recept trebat će vam eritrit, vinski kamen (prašak za pecivo) i naravno, kvalitetna tamna čokolada.
Priprema ovog moussea je brza i jednostavna. Samo otopite čokoladu, umutite aquafabu u snijeg s eritritom, dodajte vinski kamen (pecivni prašak) i čokoladu te sve lagano izmiješajte. Ukrasite svoj mousse svježim jagodama ili bobičastim voćem te ga ostavite da se ohladi.
Foto: Tvornicazdravehrane